Hírek

Elérhetőségek

Zöldhulladék gyűjtés december 14-én

Tisztelt Lakosság!

Októberi közmeghallgatáson lakossági felvetés keretében felmerült a zöldhulladék szállítás kérdése, mégpedig olyan javaslat formájában, hogy kezdeményezzük a szállítási rend egy hónappal későbbre történő időzítését. Ígéretemnek híven egyeztettem a szolgáltató képviselőjével, de sajnos azt a választ kaptam, hogy erre nincsen mód. Ugyanis a felettes hatóságuk, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. csak április és november hónapok között engedélyezi a zöldhulladék elszállítását.
Abban az esetben lenne csak lehetőség december hónapban gyűjteni, ha ezt külön megrendelés és finanszírozás formájában kéri valamely település, de ennek óradíja és feldolgozási költsége mindösszesen elérné a 2.500.000,- forintot egyetlen nap vonatkozásában. Ez ebben a gazdasági helyzetben kivitelezhetetlen.

Az elmúlt években gyakorlat volt, hogy az önkormányzat év végén egy alkalommal, saját erővel szervezett zöldhulladék gyűjtést, de sajnos azóta nagyot fordult a világ, melyet mindannyian a bőrünkön érzünk. A közmunkaprogram átalakulása és az üzemanyag piaci áron történő vásárlása miatt ebben az évben a megszokott formában már nem tudjuk megtenni. A diófa leveleket azonban mindezek nem zavarják, így az elmúlt időben azon dolgoztunk, hogy megoldást találjunk a problémára.
Szerencsére van önkormányzatunknak olyan kormányzati funkciója, mely a jogi lehetőséget is megadja a feladat végrehajtására, valamint a könyvelőkkel is leegyeztettük a finanszírozás lehetséges módját.

Ennek megfelelően 2022.DECEMBER 14-ÉN ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉST TARTUNK, melynek keretében maximum 120 literes zsákban KIZÁRÓLAG FALEVELET szállítunk el. Faágak, dió stb. nem kerül elszállításra.

A gyűjtés a szolgáltatóéhoz hasonló módon MATRICÁS RENDSZERBEN TÖRTÉNIK.

Az ÖNKORMÁNYZAT ZÖLDHULLADÉK MATRICÁJÁT 200,- Ft / db áron a Szép Ilonka Faluházban Baboth Dórától tudják megvásárolni november 24-től hétfőtől csütörtökig 8:00 és 15:30 között, melyről nyugtát kapnak.

DECEMBER 14-ÉN AZ ÖNKORMÁNYZATI MATRICÁVAL ELLÁTOTT, MAXIMUM 120 LITERES ZSÁKOK KERÜLNEK ELSZÁLLÍTÁSRA.

Valószínűleg dolgozóink egy nap alatt nem fognak végezni a feladattal, de kérem, hogy 14-én reggel mindenhol helyezzék ki a zsákokat úgy, hogy az se a gyalogos, se a gépjármű forgalmat ne akadályozza.

Tisztelettel:

Sallai Mihály

polgármester

 

Zöldhulladék gyűjtés